Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 04 Αυγούστου 2020
Πολιτισμός Πηγές Οπτικοακουστικά ντοκουμέντα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Νομός Ξάνθης

Ήχοι - Βίντεο
video 3
(Μέγεθος: 8756 kb) 
video 2
(Μέγεθος: 108038 kb) 
video 1
(Μέγεθος: 108642 kb) 

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Βιβλία
Χειρόγραφα
Οπτικοακουστικά ντοκουμέντα
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Νομός Ξάνθης
Οπτικοακουστικά ντοκουμέντα: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

28/11/2007
Η Θράκη από τους μυθικούς χρόνους στην ύστερη αρχαιότητα

Κοκοτάκη Νικολίτσα

© Αρχείο: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
προεπισκόπηση εκτύπωσης

«Στη Θράκη κατοικούσε σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το δεύτερο σε πληθυσμό έθνος της γης μετά τους Ινδούς. Η γεωγραφική της θέση πάνω στους θαλάσσιους και χερσαίους δρόμους που ενώνουν τον ελλαδικό χώρο με την Ανατολή, το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα, την Ασία με την Ευρώπη, έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην μακραίωνη ιστορία της».
Η Αρχαιολόγος κα. Νικολίτσα Κοκοτάκη, παρουσίασε μια διαδρομή στην ιστορία της Θράκης από τους μυθικούς χρόνους έως την ύστερη αρχαιότητα.
Με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων η κα Κοκοτάκη έδωσε μια κατατοπιστικότατη εικόνα για τις αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στα ?βδηρα, τη Μαρώνεια και τη Μεσημβρία κάνοντας αναφορές στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε και σε γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας.
Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση που έκανε για τα κτίσματα του ?βαντα Αλεξανδρουπόλεως δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο στέγασης των αρχαίων Θρακών και γενικά για τα ευρήματα των ανασκαφών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους μιας και αυτές ξεκίνησαν μετά την δεκαετία του 60.
Μετά το τέλος της διάλεξης, που ήταν συνεργασία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και του Ινστιτούτου Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ι.Π.Ε.Τ./ΑΘΗΝΑ, ακολούθησε μια πολύ γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό που βοήθησε να επιλυθούν πολλές απορίες και να απαντηθούν ερωτήματα.