10/03/2007
Τουριστικοί Προορισμοί Δήμου Αιγείρου

Μπαΐρα Κλειώ
Πηγή: Ι.Π.Ε.Τ./ ΕΚ ΑΘΗΝΑ
© Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Ο Δήμος Αιγείρου έχει πραγματικό πληθυσμό 4418 κατοίκους και έκταση 139 km2. Έδρα του Δήμου είναι Αίγειρος. Οι κάτοικοι είναι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο. Στον Δήμο περιλαμβάνονται τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αιγείρου, Αρωγής, Γλυφάδας, Καλλίστης, Μελέτης, Μέσης, Νέας Καλλίστης, Παραλία Μέσης, Πόρπης και Φαναρίου.

Το Φανάρι είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στο Θρακικό πέλαγος δίπλα στη λίμνη της Μπουρούς, απέναντι στο Πόρτο Λάγος, στα όρια των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Αποτελεί τον πιο προωθημένο οικισμό του δήμου Αιγείρου. Το χωριό αποτελείται από ψαράδες και αγρότες. Στο χωριό λειτουργεί πολιτιστικός σύλλογος, που οργανώνει στις 8 Ιανουαρίου τη γιορτή της «Γυναικοκρατίας», ένα συνδυασμό «Μπάμπως» και «Γυναικοκρατίας», που αποτελεί μια περισσότερο φολκλοριστική μορφή δρώμενων, και την Καθαρή Δευτέρα προσφέρει φασολάδα, νηστίσιμα, ούζο και κρασί.

Ο τόπος διαθέτει φυσικές ομορφιές και το καλοκαίρι η περιοχή Φαναρίου είναι γεμάτη παραθεριστές που απολαμβάνουν τα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής.


Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.