Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Άνεμοι Επιφανειακά Ποιότητα νερών
Αρχεία

Στη λίμνη εκβάλλουν τρεις ποταμοί: Κόσυνθος, στο βόρειο τμήμα, Κομψάτος και Τραύος στο ανατολικό τμήμα. Επίσης εκβάλλουν και αρκετοί χείμαρροι. Η παροχή των ποταμών ποικίλλει πολύ ανάλογα με το ύψος βροχοπτώσεων. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η μεταφορά φερτών υλών και η διαδικασία επιχωμάτωσης που οφείλεται στους τρεις ποταμούς. Στο σημείο εκβολής του Κομψάτου είναι ήδη ορατό ένα προσχωματικό τόξο. Ο κίνδυνος αποκοπής του βόρειου τμήματος της λίμνης είναι υπαρκτός. Συνολικά η διαδικασία επιχωμάτωσης της Βιστονίδας είναι έντονη, με δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα των νερών.

Η λίμνη δέχεται και θαλασσινό νερό από το νότιο τμήμα της κυρίως το καλοκαίρι, όταν οι παροχές των τριών ποταμών σχεδόν μηδενίζονται, ενώ παράλληλα πέφτει η στάθμη της λίμνης λόγω της εξάτμισης και της άντλησης νερών για άρδευση. Το χειμώνα παύει η είσοδος θαλασσινού νερού.

Το μικρό βάθος, σε συνδυασμό με τις μικρές και ακανόνιστες παροχές των τριών ποταμών συντελούν στην εξαιρετικά περιορισμένη ανανέωση του υδάτινου όγκου της λίμνης.