Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Μεγάλα Θηλαστικά Ενδημικά ή απειλούμενα είδη Νομικό καθεστώς προστασίας
Αρχεία

Canis aureus: στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ χαρακτηρίζεται ως ΤΡΩΤΟ. Έως το 1990 χαρακτηριζόταν ως επιβλαβές. Στο διάστημα 1974 - 1980 σκοτώθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 7000 άτομα. Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας

Canis lupus: στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ χαρακτηρίζεται ως ΤΡΩΤΟ. Περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ (είδη πανίδας αυστηρά προστατευόμενα) της Σύμβασης της Βέρνης. Από το 1980 έχει καταργηθεί η επικήρυξη των λύκων. Ωστόσο ορισμένα δασαρχεία πληρώνουν κάποιες επικηρύξεις για λύκους. Η κοινή γνώμη θεωρεί το είδος επιβλαβές γιαυτό και σκοτώνονται λύκοι καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (485-875 λύκοι/ χρόνο για το διάστημα 1964-1972). Σήμερα εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των λύκων σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 300 - 500 άτομα.

Lutra lutra : στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ χαρακτηρίζεται ως ΤΡΩΤΟ. Περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ (είδη πανίδας αυστηρά προστατευόμενα) της Σύμβασης της Βέρνης.