Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Γεωργικές καλλιέργειες Κτηνοτροφία - Βόσκηση Μελισσοκομία
Αρχεία

Η περιφέρεια Σουφλίου - Διδυμοτείχου - Φερών περιλαμβάνει 402 κτηνοτρόφους. Μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε διαφορετικούς αριθμούς. Οι περισσότερες συγκεντρώνονται στον Προβατώνα και στη Δαδιά. Κυριαρχούν γενικά τα μικρά ζώα (αιγοπρόβατα) που εκτρέφονται κατά παραδοσιακό τρόπο, είτε σταβλισμένα, είτε ελεύθερης βοσκής. Τα τελευταία κινούνται σε ζώνες χαμηλού υψομέτρου σε μικρή απόσταση από τους οικισμούς.

Δεν υπάρχουν αμιγείς κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Όλοι οι κτηνοτρόφοι είναι ταυτόχρονα και γεωργοί ή διατηρούν επιτηδεύματα του δευτερογενή ή του τριτογενή τομέα.

Το σύστημα εκτροφής είναι κοινό σε όλη την περιοχή μελέτης και αποτελείται από ένα συνδυασμό σταβλισμένων κοπαδιών και κοπαδιών ελεύθερης βοσκής. Κοπάδια νομάδων, που παλαιότερα αποτελούσαν βασικό συστατικό της κτηνοτροφίας του νομού, δεν έρχονται πλέον στην έκταση των ΟΤΑ της περιοχής. Οι κτηνοτρόφοι παρέχουν στα σταβλισμένα ζώα κοινές ζωοτροφές (δεν χρησιμοποιούνται συμπυκνωμένες τροφές). Τα ζώα ελεύθερης βοσκής δεν λαμβάνουν ως ενίσχυση συμπυκνωμένες τροφές, μόνο φυσικές ζωοτροφές. Τέλος, τα ζώα ελεύθερης βοσκής βόσκουν 12 μήνες το χρόνο εντός των ορίων του ΟΤΑ (στο βαθμό που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Το σύστημα αυτό είναι χαρακτηριστικό των περιοχών που δεν γειτνιάζουν με μεγάλα ορεινά συγκροτήματα.