|
Eéêüíåò
|
- Ψητό Κατσίκι στη σούβλα
- Πανηγυρίσιο Φαγί (φαγί = κρέας). Πιλάφι με κατσίκι ή αίγα και γάλα
- Ξεροτύρια. Αποξηραμένα τυριά - μυζήθρες.
- Ζυμαρικά. Μάτς ή φλομάρια, τραχανάς ξινός, παξιμάδια γοργής, με επτάζυμο κουρκούτι (κιρκούτ).
- Μαντί. Με καβουρντισμένο κιμά και φύλλο ζύμης σε χύτρα ή ταψί φούρνου.
- Κολοκυθολούλουδα. Τηγανόψωμα με κολοκυθολούλουδα.
- Γλυκά. Χασλαμάς, χαλβάς σε ταψί και τηγάνι αντίστοιχα.
- Γλυκά κουταλιού. Σύκο βύσσινο, κυδώνι, πραούστι (άγρια δαμάσκηνα), καρυδάκι, καϊσι.
- Γοργόβραστο με Πιλάφι. Γρήγορα μαγειρεμένο νερόβραστο κρέας μεγαλού ζώου από το ζουμί του οποίου ετοιμάζεται πιλάφι με γάλα.
- Λιωτό. Κοκκινιστό με λιωμένα καρύδια.
- Πραούστι ή πράουστο (τοπικό γλυκό κουταλιού φτιαγμένο με άγρια δαμάσκηνα).
- Μέλι
|