Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Κατάσταση πληθυσμού Νομικό καθεστώς προστασίας Ειδικές δραστηριότητες
Αρχεία

Salamandra salamandra: περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Π.Δ. 67/81, και στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC). Όμως δε φαίνεται να απειλείται στην Ελλάδα.

Triturus cristatus: αναφέρεται στον κατάλογο του KOKKINOY BIBΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ως "μη απειλούμενο - δίχως όμως επαρκή στοιχεία". Περιλαμβάνεται στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC).

Bombina variegata: Περιλαμβάνεται στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC). Όμως δε φαίνεται να απειλείται στην Ελλάδα.

Bufo viridis: περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Π.Δ. 67/81, και στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC). Όμως δε φαίνεται να απειλείται στην Ελλάδα.

Bufo bufo: περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Π.Δ. 67/81. Όμως δε φαίνεται να απειλείται στην Ελλάδα.

Hyla arborea: περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Π.Δ. 67/81, και στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC). Όμως δε φαίνεται να απειλείται στην Ελλάδα.

Rana dalmatina: περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Π.Δ. 67/81, και στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC). Όμως δε φαίνεται να απειλείται στην Ελλάδα.

Rana graeca: περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Π.Δ. 67/81, και στους καταλόγους της EC Habitat Directive (92/43/EEC).

Rana temporaria: Έχει πολύ περιορισμένη κατανομή στην Ελλάδα (ορισμένα τμήματα των οροσειρών Ροδόπης και Πίνδου). Οι πληθυσμοί του στη χώρα μας είναι οι νοτιότεροι της Ευρώπης γιαυτό και έχουν μεγάλη σημασία.