Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Γενική Περιγραφή Νομός, Δήμος Νομικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς
Αρχεία

Από τη συνολική έκταση της λίμνης, 28000 στρέμματα υπάγονται στο νομό Ξάνθης και 17000 στο νομό Ροδόπης. Από τα 15700 περίπου στρέμματα ελώδους έκτασης που υπάρχουν γύρω από τη λίμνη, 5700 ανήκουν στο νομό Ξάνθης και 10000 στο νομό Ροδόπης.

Οι κοινότητες που γειτνιάζουν με τη λίμνη είναι οι εξής: ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Νέα Γενησέα, Πολύσιτο, Σέλινο, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Μάνδρα. ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Διαλαμπή, Κοπτερό και Μωσαϊκό (ανήκουν στο Δήμο Ιάσμου), Αμβροσία, Αμαξάδες, Νέα Καλλίστη, Σάλπη.

Η λίμνη Βιστονίδα, η λιμνοθάλασσα Πόρτο - Λάγος και οι κλειστές λιμνοθάλασσες Λάφρη και Λαφρούδα είναι χαρακτηρισμένες ως φυσικά ιχθυοτροφεία. Τα εκμεταλλεύεται ο αλιευτικός συνεταιρισμός Βιστονίδας με 80 περίπου συνεταίρους. Στο Πόρτο - Λάγος υπάρχει αλιευτικός συνεταιρισμός παράκτιων αλιέων με περίπου 25 μέλη.

Τρεις τοποθεσίες διέπονται από το ΚΝ 535/ 1932 γιατί έχουν χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικοί χώροι και διενεργούνται ανασκαφές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία: α./ Προϊστορικός τύμβος Αμαξάδων, β./ Αρχαϊκό Κλασσικό Νεκροταφείο ""Δίκαια παρ" Άβδερα"", γ./ ""Δίκαια παρ" Άβδερα"".