Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Κατάλογος χλωρίδας Ενδημικά ή απειλούμενα είδη Αρθρόποδα
Αρχεία

1. Elymus giganteus ssp. sabulosus: Το είδος αυτό είναι Ευξεινικό - νοτιορωσσικό, χαρακτηρίζει τις αμμόφιλες φυτοκοινωνίες του δέλτα και έχει περιορισμένη γεωγραφική εξάπλωση μόνο στη Βόρεια Ελλάδα (Έβρος-Στρυμόνας).

2. Ammophila arenaria: Το είδος αυτό είναι σπάνιο στις φυτοκοινωνίες του δέλτα του Έβρου λόγω του μικρού ύψους των αμμοθινών. Είναι είδος χαρακτηριστικό των πιο εξελιγμένων αμμοθινών στην Μεσογειακή περιοχή.

3. Centaurea cuneifolia: Είναι ενδημικό είδος της Ελλάδας και της Τουρκίας που περιορίζεται στις βόρειες περιοχές της Ελληνικής χερσονήσου.

4. Cenchrus pauciflorus: Είδος που έχει εισαχθεί από την Β. Αμερική όπου είναι αυτοφυές. Η γεωγραφική του εξάπλωση, όσον αφορά την Ελλάδα, περιορίζεται στο Β. Αιγαίο.

5. Heliotropium curassavicum: Eίναι βορειοαμερικανικό είδος. Η εξάπλωσή του στην Ελλάδα είναι γνωστή μόνο σε δύο περιοχές, στην Αττική και στον Έβρο όπου ο πληθυσμός του περιλαμβάνει λίγα άτομα.

6. Aremissia lerchiana: Ανατολικό είδος, σπάνιο στην περιοχή του δέλτα Έβρου.

7. Fraxinus angustifolia subsp. oxycarpa: Οι παραποτάμιοι σχηματισμοί με Fraxinus οι οποίοι δεν είναι τόσο συχνοί στον Ελληνικό χώρο θα πρέπει να προστατευθούν.