Ôïõñéóìüò Éóôïñßá Ανά γεωγραφική περιοχή  
Περιεχόμενα γεωγραφικών περιοχών  
Φωτογραφικό υλικό  
Συγκεντρωτικοί κατάλογοι  
Αρχική σελίδα  Περιβάλλον  Εύρεση ανά γεωγραφική περιοχή:    Αναζήτηση
Δασικές εκμεταλλεύσεις Κυνήγι - Ψάρεμα Δευτερογενής τομέας
Αρχεία

Σε σχέση με το κυνήγι, πέρα από τα καταφύγια γύρω από τους πυρήνες, υπάρχει ένα καταφύγιο θηραμάτων στην περιοχή του συμπλέγματος Δερείου - Δαδιάς - Αισύμης με συνολική έκταση 110.000 στρέμματα. Από την έκταση αυτή, 30.000 στρ. (από τα οποία 4.000 στρ. στη θέση Τρεις Βρύσες έχουν περιφραχτεί και λειτουργούν σαν εκτροφείο θηραμάτων) υπάγονται στην περιοχή αρμοδιότητας του δασαρχείου Σουφλίου. Στο εκτροφείο διατηρούνταν ζαρκάδια. Η περιοχή δεν ήταν κατάλληλη για ζαρκάδια και το κόστος συντήρησης μεγάλο, γιαυτό και το εκτροφείο μεταφέρθηκε στο νότιο Έβρο στην περιοχή Κίρκης.

Στην εκτός του καταφυγίου θηραμάτων και των πυρήνων περιοχή η θήρα ασκείται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις (οριοθετημένες ζώνες διέλευσης τρυγονιών, περίοδος κυνηγίου).

Στη περιοχή αυτή κυνηγούν 900 περίπου κυνηγοί της περιοχής, κυνηγοί από την ευρύτερη περιοχή του νομού και εκατοντάδες κυνηγοί από άλλες περιοχές (κυρίως Αθηναίοι). Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου του λαγού και του αγριογούρουνου (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, αντίστοιχα), έχει παρατηρηθεί μαζική προσέλευση κυνηγών από την περιοχή Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου, όπου οι κυνηγότοποι είναι περιορισμένοι και φτωχοί (το δασαρχείο Διδυμοτείχου εκδίδει 2.500-3.000 άδειες το χρόνο).

Στη περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Σουφλίου, θηρεύονται κάθε χρόνο περί τα 40-60 αγριογούρουνα, περί τους 300 λαγούς και περισσότερα από 4000 τρυγόνια και φάσσες.

Ψάρεμα δεν γίνεται στην περιοχή, γιατί τα ρέματα δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν μεγάλα ψάρια, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος.